Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaan we hier alle manieren om het aangezicht van een gebouw of constructie te verfraaien. Na jaren van gebruik en blootstelling aan de elementen ontstaan verwering en vervuiling aan de gevels maar ook bij nieuwbouw ontstaat vaak de kenmerkende witte aanslag op het metselwerk.

Bij het reinigen van de gevels kan curatief gehandeld worden waarbij de vervuiling wordt aangepakt met de juisteĀ reinigingsmethode. Vervuilingen kunnen o.a. zijn: groene aanslag (door algenvorming), witte aanslag (door zoutuitslag), graffiti etc. Er zijn ook preventieve manieren om uw gevels te beschermen tegen graffiti, vochtdoorslag en algenvorming.

Toepassingen gevelreiniging

De reinigingsmethode hangt sterk af van de ondergrond welke zoveel mogelijk in stand moet worden gehouden. Een ondergrond met open poriƫnstructuur zoals baksteen en kalksteen neemt sneller stoffen op maar is natuurlijk kwetsbaarder dan beton. Daardoor zijn er diverse gevelreinigings technieken ontwikkeld waarbij het probleem zo effectief mogelijk aangepakt kan worden. Hieronder een greep uit de diverse technieken van gevelreiniging:

Curatief:

  • Torbostralen
  • Hoge druk (stoom)reinigen
  • Aanbrengen algenverwijderaar

Preventief:

Onderhoud en restauratie

Tijdens de inspectie waarin de mate van vervuiling wordt opgenomen, wordt tevens gekeken naar de toestand waarin het metselwerk en voegwerk verkeren.

Slecht voegwerk kan resulteren in vochtopname door de gevels waaruit vochtdoorslag kan ontstaan. Ook hier kan Kornuyt van meerwaarde zijn door het herstellen van het voeg- en metselwerk.

Contact opnemen met ons?CONTACT OPNEMEN