10 mei 2016

Uit onderzoek blijkt dat het onderhoud van vastgoedprojecten een hoge correlatie hebben met de waarde van een vastgoed object. Hieruit blijkt dus maar weer hoe belangrijk het is om projecten goed te onderhouden. Echter zijn er toch veel verwaarloosde vastgoed panden en is lang niet iedereen zich bewust van de effecten van onderhoud of is niet bekend welke zaken de waarde van een pand positief als negatief beïnvloeden. In dit artikel zullen wij nader toelichten op welke zaken u moet letten wanneer u vastgoedpanden in beheer heeft en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Kozijnen onderhouden

Het onderhouden van kozijnen is enorm belangrijk voor de waarde van uw vastgoed, of het nu gaat om een woning of een bedrijfspand. Kozijnen zijn voor veel mensen een eyecatcher en het is ook een teken van bepaalde uitstraling. Wanneer de kozijnen vervallen zijn en er slecht uitzien zal dat direct impact hebben op de uitstraling en dus uw waarde van het pand, in negatieve zin. Je kunt de kozijnen al opknappen en dus de waarde van je vastgoed opkrikken door simpele handelingen uit te voeren. Voor deze simpele handelingen is wel (elektrisch) gereedschap van hoog niveau nodig om tot hoge kwaliteit geleverd werk te komen. Wij adviseren altijd om een expert in te schakelen voor deze klussen omdat zij vaak enkel beschikken over de juiste materialen. De uitvoerende werkzaamheden zijn opzich niet heel lastig, het betreft schuren en schilderen van de kozijnen (of het moet echt vervallen zijn en een compleet kozijn moet vervangen worden, maar daar gaan we hier niet vanuit). Het juiste gereedschap is vaak te duur om zelf aan te schaffen omdat het vaak ook maar om incidentele klussen gaat.

Leidingen, lekkages en isolatie

Daarnaast zijn het onderhouden van leidingen door een loodgieter zeer belangrijk te noemen. Wanneer lekkages ontstaan kan dit veel schade aan het pand aanrichten, waterschade is een van de meest voorkomende schadegevallen in panden en richt in verhouding ook de meeste schade aan. Wij adviseren om minimaal 1 keer per jaar alles preventief te laten controleren.

Post a comment