10 jun 2015

Tips bij een verhuizing

Gaat u verhuizen en heeft u geen behoefte om een verhuisbedrijf in te schakelen, maar wilt u het zelf doen? Dit zal ietwat stressvoller en tijdrovender zijn dan het uitbesteden, maar een goede voorbereiding helpt hierbij uiteraard aanzienlijk. De onderstaande 7 tips komen dan goed van pas!

  1. Vroeg beginnen met voorbereiden

Zorg dat je verhuisdozen hebt gekocht en eventueel opslagruimte hebt gereserveerd.

  1. Pak systematisch in

Pak kamer voor kamer in en schrijf op de dozen wat erin zit en eventueel uit welke kamer de spullen komen. Dit maakt later het uitpakken makkelijker.

  1. Let op het gewicht van de ingepakte dozen

Denk aan de rug en stop niet een doos vol met zware boeken. Verspreid dit over meerdere dozen. Een paar keer extra op en neer lopen is natuurlijk beter dan rugpijn!

  1. Vulmateriaal voor in de dozen

Schaf vulmateriaal aan voor de kostbare en breekbare spullen. Het helpt ook om alles goed klem te zetten, opdat je spullen zo goed mogelijk op je nieuwe plek arriveren.

  1. Geef je nieuwe adres door

Aan instanties en aan vrienden. Wel zo fijn als bankafschriften niet bij de nieuwe bewoners van je oude huis op de deurmat vallen.

  1. Plan de hele verhuizing goed

Logisch toch? Toch gebeurt het maar al te vaak dat men hier niet de tijd voor neemt, zodat de hele verhuizing zeer chaotisch en stressvol verloopt. Niet nodig! Begin ruim op tijd en plan van A tot Z.

  1. Gebruik een checklist

We beschrijven hier een paar goede tips, maar het is altijd goed om aan letterlijk elk klein detail te denken. Daar hebben we hier de ruimte niet voor om dit te beschrijven. Checklists staan volop op internet. Op verhuizenblog.nl staat er bijvoorbeeld één. Overigens staat die blog vol met informatie over verhuizen (hoe kan het ook anders).

Succes!

 


 

Post a comment