02 jan 2017

Er zijn veel woningen in Nederland die tijdens een hevige regen- of stormbui te maken kunnen krijgen met lekkages of wateroverlast. Om de kans op schade zo klein mogelijk te maken is het raadzaam om eens per zoveel jaar onderhoud aan uw leidingen, dakbedekking en afvoer uit te laten voeren. Vaak is achterstallig onderhoud de bron van wateroverlast! Denk aan leidingen die zijn gaan lekken, een afvoer waarin het water niet meer goed wegstroomt, of een dakbedekking die beschadigingen bevat. Naast dergelijke vormen van wateroverlast kan het voorkomen dat uw kelder of andere ruimtes onder water komen te staan. In zo’n situatie kan een dompelpomp de oplossing bieden!

Een dompelpomp aanschaffen voor in huis

Het gebruiken van een dompelpomp kan handig zijn bij het leegpompen van een kelder, een bassin, een waterbak of bijvoorbeeld een septische put. Voor het leegpompen van dergelijke ruimtes kunt u de hulp van specialisten inschakelen. Dit is echter veel duurder dan de aanschaf van een simpele dompelpomp. Voor het gebruik van een dompelpomp in huis heeft u vaak geen luxe machine nodig, maar volstaat een simpel model. Op internet vindt u verschillende webwinkels die dergelijke dompelpompen aanbieden.

Het gebruik van een dompelpomp

Wanneer u nooit eerder gebruik gemaakt heeft van een dompelpomp, kan het in het begin even wennen zijn als u met deze apparaten werkt. Vaak wordt een uitgebreide handleiding met de dompelpompen meegeleverd, zodat u zich rustig in kunt lezen in de werking van het apparaat. Lukt het toch niet om de dompelpomp aan de praat te krijgen? Schakel alsnog een loodgieter in, die u uit kan leggen hoe u de dompelpomp gebruikt. Zo kunt u de pomp de volgende keer zelf gebruiken, zonder hulp!

Post a comment