15 jun 2015

Met jaarlijks tal van inbraken in woningen en bedrijven is het over het algemeen geen overbodige luxe om uw beveiliging nog eens na te lopen. Heeft u op iedere deur de juiste sloten zitten? Heeft u al eens gedacht aan losse beveiligingscomponenten naast goede sloten? Vragen waar u normaal wellicht niet direct bij stilstaat! Omdat inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan, is het echter raadzaam om hier voldoende aandacht aan te besteden. Niet alleen wordt voor het openen van uw deuren steeds vaker grof geweld gebruikt, ook eenmaal binnen schuwen veel inbrekers het gebruik van geweld niet. U moet toch niet denken aan de gevaarlijke situaties die in uw woning kunnen ontstaan bij een inbraak? Door te kiezen voor de juiste inbraakbeveiliging verkleint u de kans hierop.

Wij spraken met slotenmakers in Eindhoven om te kijken hoe u de inbraakbeveiliging van uw woning verder uit kunt breiden en hoe u controleert of uw woning ‘inbraakprove’ is.

Kies voor de juiste sloten

Vanzelfsprekend is het allereerst belangrijk om te kiezen voor de juiste sloten op uw ramen en deuren in huis. Veel oude woningen maken gebruik van cilindersloten die op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Voor inbrekers is het erg makkelijk om een deur met twee contactpunten open te breken. Beter is het om te kiezen voor sloten die op drie punten met de deurpost verbonden zijn, zogenaamde driepuntssloten. Dit kost een inbreker veel meer tijd, waardoor het minder interessant zal zijn om uw woning als doelwit voor een inbraak te nemen. U kunt deze driepuntssloten eenvoudig laten installeren door een slotenmaker bij u in de buurt, die u tevens advies kan geven over de verschillen tussen sloten die tegenwoordig op de markt worden aangeboden.

Extra beveiligingscomponenten

Naast de juiste sloten zijn ook losse beveiligingscomponenten populair ter aanvulling van de inbraakbeveiliging van uw woning. U kunt hierbij denken aan componenten als bewegingssensoren, losse camera’s in en rondom uw woning of bijvoorbeeld magneetcontacten. Waar bewegingssensoren en elektronische camera’s over het algemeen erg opvallend zijn, zitten magneetcontacten goed verborgen. Op zowel de deurpost als op de deur zelf komt hierbij een klein magneetje te zitten. Zodra het contact tussen beide magneten een bepaalde tijd onderbroken blijft, zal het alarm in uw woning afgaan. Wanneer het alarmsysteem is uitgeschakeld kunt u de deur vanzelfsprekend gewoon open laten staan.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot het verbeteren van uw inbraakbeveiliging? Laat u eens adviseren door een slotenmaker bij u in de buurt!

Post a comment