10 mei 2016

Steeds vaker zien we dat particulieren als bedrijven (gezamenlijk) investeren in beleggingspanden (huizen en bedrijfslocaties). Dit heeft alles te maken met de enorm lage rentestand waardoor, deze staat op een historisch laag niveau en daardoor kan er erg goedkoop geld geleend wordt waar vervolgens rendement mee gemaakt kan worden. Daarnaast wordt er natuurlijk al sneller een hoger rendement behaald met dit soort beleggingen t.o.v. je spaargeld op een spaarrekening bij de bank zetten, dit gaat binnenkort naar alle waarschijnlijkheid zelfs geld kosten!

Investeringsadviezen

Na veel onderzoek gedaan te hebben zijn we erachter dat het het meest interessant is om vervallen panden of panden waar de laatste jaren weinig aandacht aan besteed is op te kopen als investering. Ten eerste zal de waarde laag zijn vanwege de huidige staat en ten tweede zal de huidige eigenaar er hoogstwaarschijnlijk vanaf willen omdat er vrijwel geen onderhoud is gepleegd. Deze factoren kunnen een interessante prijs tot stand brengen. Vervolgens dien je de panden (interieur als exterieur) volledig op te gaan knappen en renoveren, en ja, natuurlijk kost dat geld! Je moet eigenlijk de kosten van de renovatie mee berekenen in de aankoopprijs. Wanneer je namelijk je interieur en exterieur grotendeels renoveert kan dit de waarde van het beleggingsobject met maar liefst 60%. Je kunt hierbij denken aan het renoveren van de keuken (incl. nieuwe deurtjes), sanitair voorzieningen, vloeren en muren en wanden. Aan de buitenkant gaat het voornamelijk om zaken als kozijnen, schilder en laklagen en leidingen die nog in goede staat moeten verkeren. Al deze zaken zullen de waarde van het object enorm toe laten nemen waardoor er straks ook een hoger rendement behaald kan worden, de huur of eventueel directe verkoopprijs kan namelijk flink omhoog!

Bent u opzoek naar een goede adviseur op dit gebied of wilt u meer informatie over een eventuele renovatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we helpen u graag verder!

Post a comment