15 jun 2015

Heeft u wel eens stilgestaan bij de gevaren die kunnen ontstaan tijdens een inbraak in uw woning of uw bedrijf? Steeds vaker gebruiken inbrekers veel geweld tijdens een inbraak. Niet alleen om uw woning binnen te komen, ook om u spullen uit uw woning afhandig te maken. Vaak kunt u zelf weinig doen tegen de inbrekers, omdat ze enerzijds gewapend kunnen zijn en vaak ook met meerdere personen uw woning binnentreden. Om zoveel mogelijk weerstand te bieden tegen inbrekers en de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken, is het van groot belang om te kiezen voor de juiste sloten op uw ramen en deuren. Loop uw sloten nog eens na om te kijken of u momenteel al gebruik maakt van de juiste sloten of laat u adviseren door een erkende slotenmaker bij u uit de buurt.

In gesprek met een slotenmaker uit Leiden gaf dit bedrijf ons meerdere tips bij het kiezen van de juiste sloten. Wist u bijvoorbeeld dat er tegenwoordig sloten bestaan die werken op basis van uw vingerafdruk? Een dergelijk slot is vrijwel niet te kraken voor inbrekers, daarbij is de kans dat u uw sleutel vergeet niet meer aanwezig!

Soorten sloten

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel sloten op de markt, waardoor u wellicht niet het volledige overzicht heeft. Niet alleen verschillen sloten qua werking van elkaar, ook zijn er tegenwoordig tal van kleuren en designs voor de sloten. Enerzijds bestaan er conventionele cilindersloten, die vroeger standaard in de meeste huizen geïnstalleerd werden. Waar deze sloten voorheen vaak twee contactpunten met de deurpost hadden, is het tegenwoordig raadzaam om te kiezen voor cilindersloten met drie contactpunten. De kans op een inbraak wordt hier een stuk kleiner door, omdat het voor inbrekers teveel tijd kost om uw deur open te breken.

Naast deze conventionele sloten bestaan sloten die meegaan met de nieuwste technologische trends op het gebied van sloten. Zo werden dit jaar al sloten geïntroduceerd die werken op basis van uw vingerafdruk en sloten op basis van het Bluetooth-signaal van uw telefoon. Hoewel deze laatste sloten voornamelijk worden gebruikt binnen bedrijven en nog nauwelijks worden aangeboden aan particulieren, ligt het in de lijn der verwachting, dat dergelijke sloten in de toekomst ook meer in woningen zullen worden gebruikt. Immers, een slot met vingerafdrukherkenning is niet te kraken en het vergeten van uw sleutel is ook direct verleden tijd.

Wilt u meer weten over de populaire sloten van dit moment? Laat u eens adviseren door een erkende loodgieter bij u uit de buurt!

Post a comment