07 mrt 2017

Tegenwoordig is er bijna een ontelbaar aantal sloten op de markt. Er zijn tal van merkendie elk ook weer tientallen, of soms zelfs honderden verschillende sloten enuitvoeringen daarvan uit hebben gebracht. Maar welk slot is nu goed? Welk slot is precies voor uw situatie geschikt? Een slotenmaker met een 24/7 slotenservice zet het nog even kort op een rijtje.

Goedgekeurde sloten

Allereerst is het bij de aanschaf van een slot aan te raden om een goedgekeurd slot aan te schaffen. Het SKG keurmerk is hierbij de beste raadgever. Elk slot met dit keurmerk is voorzien van een aanduiding van één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het slot een inbreker kan tegenhouden bij zijn inbraakpoging. Een slot met één ster wordt aangeraden om deze niet alleen te gebruiken, en dus altijd te vergezellen van een slot met twee of drie sterren. Op die manier verkrijgt u de maximale veiligheid.

Zo sterk als de zwakste schakel

Bij de aanschaf van sloten is het soms verleidelijk om een klein aantal dure sloten aan te schaffen. Duur is immers vaak ook beter. Hoewel dat laatste zeker waar is, maakt dat het nog niet direct verstandig om dan ook maar het gehele budget aan enkele sloten te spenderen. Wanneer de sloten in uw voordeur de beste op de markt zijn, zal daar inderdaad geen inbreker door kunnen komen. Wanneer de sloten in de achterdeur echter uit het onderste segment van de slotenmarkt komen, is het voor de inbreker alsnog heel eenvoudig om binnen te geraken. Zorg er daarom altijd voor dat het budget in evenwicht wordt gespendeerd. De optimale beveiliging is de beveiliging waarbij de zwakste schakels net zo sterk zijn als de sterkste schakels en er dus geen uitschieters zijn.

Post a comment